Playing duitnow slot casino online casino Malaysia through Alibaba33 online casino Malaysia can be a fun duitnow slot casino and rewarding experience for those who enjoy playing games for fun. judipoker365.comBet on your favourite slots, live, sporting events and win duitnow slot big! If you enjoy sports, slots like Mega888 ewallet Alibaba33 online casino Malaysia has something for you.

Playing online casino duitnow slot casino ewallet Malaysia through Alibaba33 online casino Malaysia can be a fun and rewarding experience for those who enjoy playing games for fun. duitnow slot casino ewalletBet on duitnow slot casino ewallet your favourite slots, live, sporting events and win big! If you enjoy sports, slots like Mega888 ewallet Alibaba33 online casino Malaysia has something for you.

Szarlotka w wykonaniu Sary

Szarlotka to ciasto, które sobie zamawiamy u Sary. Przygotowujemy wszystkie produkty z których córka nam je piecze, kiedy do nas przychodzi. Wiecie już pewnie, jak zaglądacie na mój blog, że pieczenie nie jest moją mocną stroną. Ostatnio wykorzystałam fakt, że Sara piekła i stworzyłam tutorial. Teraz będzie mi łatwiej samej upiec szarlotkę, nawet jak będziemy sami a ochota nas najdzie. 

Szarlotka – przygotowanie

Mąkę, cukier, jajka, proszek i cukier waniliowy wrzucić do miski, lekko przemieszać. Masło pokroić w kostki, żeby było łatwiej wymieszać z innymi składnikami. Na stolnicy wysypać składniki i masło, wszystko dobrze wymieszać do jednolitej konsystencji.

Kiedy ciasto bedzie urobione do jednolitej masy należy je podzielić na dwie połowy. Jedną część zawinąć w folię i włożyć do zamrażalnika. Następnie  blachę wyłożyć papierem do pieczenia a na to nałożyć drugą połowę ciasta. Nakłuć widelcem ciasto, żeby „oddychało”.

Szarlotka – pieczenie

Gotową blachę z ciastem włożyć do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni C na ok. 15 minut. Ciasto powinno się lekko przyrumienić. Wyjąć blaszkę, nałożyć na podpieczone ciasto mus jabłkowy. Ja oczywiście mam swój własny mus, robiony jesienią, ale ten ze sklepu też jest dobry. Wyjąć ciasto z zamrażalnika i zetrzeć na tarce a następnie nałożyć na mus. Włożyć blachę do piekarnika na 45-60 min.

I gotowe! Ponieważ ja raczej nie słodzę jabłek które zaprawiam, więc ciasto nie jest przeraźliwie słodkie. To też sprawia, że podane z lodami smakuje najbardziej. Pamiętam, że pierwszy raz taką ciepłą szarlotkę z lodami jadłam w Salzburgu. Ta pieczona przez Sarę jest równie pyszna, jak ta z Austrii.

 

Oczywiście przepis możecie sobie wydrukować do przepiśnika i kiedy stanie się tragedia, odłączą sieć internetową, to Wy będziecie mogli sobie upiec ciasto na pocieszenie.

Przepis wraz z proporcjami: Przepis na szrlotkę

Zapraszam oczywiście do subskrypcji mojego bloga, wtedy będziecie na bieżąco z moimi przepisami i innymi wpisami. 

%d bloggers like this: