Playing duitnow slot casino online casino Malaysia through Alibaba33 online casino Malaysia can be a fun duitnow slot casino and rewarding experience for those who enjoy playing games for fun. judipoker365.comBet on your favourite slots, live, sporting events and win duitnow slot big! If you enjoy sports, slots like Mega888 ewallet Alibaba33 online casino Malaysia has something for you.

Playing online casino duitnow slot casino ewallet Malaysia through Alibaba33 online casino Malaysia can be a fun and rewarding experience for those who enjoy playing games for fun. duitnow slot casino ewalletBet on duitnow slot casino ewallet your favourite slots, live, sporting events and win big! If you enjoy sports, slots like Mega888 ewallet Alibaba33 online casino Malaysia has something for you.

Pasta mięsna do chleba

Pasta mięsna, to prosta w przygotowaniu alternatywa dla wędliny. 

Jak wiecie należę do osób mięsożernych i nie mam zamaru tego zmieniać. Przeżyłam już czasy pomidorów rakotwórczych i zbawiennych właściwości oleju kokosowego, który okazał się zabójstwem dla jego zwolenników. Tak więc regularnie koleżanka kupuje dla mnie prosiaczka i choduje, bym miała dobre mięsko. Takie mięsko wraz z warzywami jest podstwą przygotowywania wywaru rosołowego. Później zostaje mi coś z tym ugotowanym mięsem zrobić. Już jakiś czas temu podałam Wam przepis na krokiety mięsne – tutaj znajdziecie przepis dla przypomnienia: https://danka.edu.pl/krokiety-miesne/

Dzisiaj krótki tutorial z przygotowania pasty 🙂 

Moim pierwszym krokiem było ugotowanie mięsa w rosole. Kiedy mamy już ugotowane mięso, kroimy je w drobne kawałki i mielimy w maszynce. Niestety do tego dania jest niezbędna maszynka, elektryczna lub zwykła – ręczna. Ja użyłam ręcznej, bo miałam niewiele tego mięsa do przetworzenia. Razem z mięsem przemieliłam cebulę (należy też rozdzielić lub pokroić ją w mniejsze kawałki) i czosnek. Oczywiście można drobno pokroić cebule i czosnek, ale mielone razem łatwiej się rozciera i stanowi jednolitą masę. Kiedy wszystko mamy przemielone doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką i majrankiem. Oczywiście możecie dodać inne przyprawy według własnego upodobania. Wszystko dobrze mieszamy na jednolitą masę.

Gotowy przepis do druku znajdziesz tutaj: Pasta mięsna

Pastę podaję z żurawiną lub poprostu z kwaszonym ogórkiem, w zależności czy od tego na jaki smak mam ochotę. A Wy z czym jadacie pasty, oczywiście poza świeżą buleczką i chlebem? 

%d bloggers like this: