Pasta jajeczna

Pasta jajeczna pasuje w sam raz do bułki w te ciepłe dni. Do tego jest prosta w przygotowaniu i smaczna. 

Pasta przygotowanie

Jajka drobno pokroić do miseczki. Ser żółty zetrzeć na tarce w dość drobne paseczki. Cebulkę ze szczypiorem drobno posiekać. Wszystko razem wymieszać z majonezem i dodać przyprawy, ponownie dobrze wymieszać.

 

Podanie

Jak to zazwyczaj bywa z pastą, smarujemy ją na pieczywo. Ja uwielbiam bułki pszenne, chociaż rzadko sobie na nie pozwalam. Jednak przy takiej paście mam pełną rozpustę. Nawet bułki smaruję lekko masłem.

 

Oczywiście, jeżeli nie jadacie majonezu, to zamieńcie go na inny zjadliwy dla Was produkt. W takiej paście jest pełna dowolność, jak nie lubicie czarnuszki,  to też ją pomińcie. Bułek też nie musicie smarować jak nie jadacie masła, taką pastę można posmarować bezpośrednio na bułkę, bo jest i tak dość kaloryczna.

Przepis można pobrać tutaj: Pasta jajeczna