Playing duitnow slot casino online casino Malaysia through Alibaba33 online casino Malaysia can be a fun duitnow slot casino and rewarding experience for those who enjoy playing games for fun. judipoker365.comBet on your favourite slots, live, sporting events and win duitnow slot big! If you enjoy sports, slots like Mega888 ewallet Alibaba33 online casino Malaysia has something for you.

Playing online casino duitnow slot casino ewallet Malaysia through Alibaba33 online casino Malaysia can be a fun and rewarding experience for those who enjoy playing games for fun. duitnow slot casino ewalletBet on duitnow slot casino ewallet your favourite slots, live, sporting events and win big! If you enjoy sports, slots like Mega888 ewallet Alibaba33 online casino Malaysia has something for you.

Pączki andrzejkowe wg Siostry Anieli.

Pączki w naszym domu piecze mąż. Są to prawdziwe andrzejkowe pączki 😛 Ostatnio kiedy zabrał się za pieczenie, wykorzystałam moment i zrobiłam kilka zdjęć, by teraz pokazać Wam krok po kroku, jak Andrzej się przy nich uwijał.

Pączki – przygotowanie ciasta

Podstawą dla mojego męża jest zebranie wszystkich składników w jednym miejscu, by niczego nie zapomnieć. Następnie przygotował drożdże. Lekko podgrzał mleko, wsypał połowę przygotowanego cukru, przemieszał i wkruszył świeże drożdże. Odstawił i poczekał aż sobie urosną.

 

Kiedy te drożdże sobie rosły, do mąki wsypał resztę cukru, żółtka, olejek rumowy i trochę soli. Przemieszał, wlał drożdże i zaczął wyrabiać ciasto. Podgrzał masło i wlał do ciasta. Całość ponownie wyrobił.

Pączki – formowanie i pieczenie

Andrzej już kilka razy piekł pączusie, najpierw stosował się dokładnie do przepisu Siostry Anieli, ale z czasem w tej ostatniej fazie szukał najlepszego pomysłu na uformowanie pączka. Tym razem rozłożył ciasto na podsypaną mąką stolnicę i zaczął wykrawać krążki. W międzyczasie wstawił sadło (takie prosto od świnki) do roztopienia. Jeżeli nie macie dostępu do sadła może być zwykły smalec, ostatecznie oliwa. Krążki przykrył ręcznikiem i poczekał aż podrosną. Kiedy były już dość spore a tłuszcz wytopiony zaczął smażenie pączków. Po zarumienieniu jednej strony, przewracał na drugą i dalej podsmażał. Kiedy były usmażone, wyciągał na papierowy ręcznik i czekał aż odsączy się nadmiar tłuszczu. Do takiego pączka wstrzykiwał marmoladę pigwową i posypywał gotowca cukrem pudrem.

 

Pączki to jedna z trzech specjalności mojego męża. Ostatnio smażył malutkie pączusie bez nadzienia. 60 sztuk rozeszło się przy jednej kawie z dziećmi. Teraz nadchodzą chłodniejsze dni i już się cieszę, bo pączuchy będą częściej gościć w domu. Są o niebo lepsze od sklepowych. A Wy pieczecie czy kupujecie pączki na Amdrzejki?

Przepis do pobrania: Pączki z nadzieniem

%d bloggers like this: