Playing duitnow slot casino online casino Malaysia through Alibaba33 online casino Malaysia can be a fun duitnow slot casino and rewarding experience for those who enjoy playing games for fun. judipoker365.comBet on your favourite slots, live, sporting events and win duitnow slot big! If you enjoy sports, slots like Mega888 ewallet Alibaba33 online casino Malaysia has something for you.

Playing online casino duitnow slot casino ewallet Malaysia through Alibaba33 online casino Malaysia can be a fun and rewarding experience for those who enjoy playing games for fun. duitnow slot casino ewalletBet on duitnow slot casino ewallet your favourite slots, live, sporting events and win big! If you enjoy sports, slots like Mega888 ewallet Alibaba33 online casino Malaysia has something for you.

Ogórki marynowane z papryką

Ogórki marynowane z papryką robię od kilku dobrych lat, przepis znalazłam chyba 13 late temu w jakieś gazecie. Wypróbowałam i bardzo nam smakowały, chociaż nie przepadamy z mężem za warzywami w occie. W tym roku miałam szczęście kupić ogóraski z ogródka, świeże i nie pryskane. Trudno ich nie było zaprawić. I tak wśród nielicznych marynat, ogóreczki zagoszczą u nas i w tym roku zimą. A jak je robię? Zobaczcie sami.

Ogórki – składniki

Z całego wielkiego kosza starałam się wybrać ogórki jednakowej wielkości, wtedy równo układają się w słoiku. Papryka czerwona też była stosunkowo duża, a cebula dorodna. Uszykowałam sobie ziarenka gorczycy, pieprzu czarnego i ziela angielskiego. Zamiast zalecanego koperku ja dodaję baldachimy kopru. Oczywiście potrzebny jest do zalewy ocet 10%, cukier i sól. Dokładne proporcje podałam w załączniku na końcu wpisu.

Ogórki – przygotowanie

Ogórki oczyszczamy i myjemy. Następnie kroimy wzdłuż na 4 lub 8 cząstek (na ćwiartki lub ósemki). Paprykę myjemy i przekrawamy wzdłuż, oczyszczamy z pestek i kroimy na paski szerokości ok. 1 cm. Cebulę obieramy i kroimy na cienkie talarki.

Ogórki – zaprawianie

Do słoików kładziemy po 4 ziarnka pieprzu, 2 ziela angielskie, 1/2 łyżki ziaren gorczycy, oraz baldachim kopru. Zagotowujemy wodę z octem, z cukrem i solą, chwilę gotujemy i zdejmujemy z ognia. W tym czasie do słoików układamy cząstki ogórków, przekładając je papryką i cebulą.

Słoiki zalewamy gorącą marynatą (ok. 70 stopni C), zamykamy i pasteryzujemy przez 20 minut w temp. 85 stopni C.

 

Marynowane ogóreczki nie jest zbyt ostre, mają lekką nutkę słodyczy, co sprawia, że nie gryzą w gardło. Nadają się na zakąskę, do obiadu czy na zagryzkę do wódeczki. Czasem wkrawam je do sałatki na niedzielne śniadanie. 

Przepis znajdziesz tutaj   Ogórki marynowane z papryką

Jeżeli podobają Ci się moje przepisy, to zapraszam do subskrypcji.

%d bloggers like this: