Playing duitnow slot casino online casino Malaysia through Alibaba33 online casino Malaysia can be a fun duitnow slot casino and rewarding experience for those who enjoy playing games for fun. judipoker365.comBet on your favourite slots, live, sporting events and win duitnow slot big! If you enjoy sports, slots like Mega888 ewallet Alibaba33 online casino Malaysia has something for you.

Playing online casino duitnow slot casino ewallet Malaysia through Alibaba33 online casino Malaysia can be a fun and rewarding experience for those who enjoy playing games for fun. duitnow slot casino ewalletBet on duitnow slot casino ewallet your favourite slots, live, sporting events and win big! If you enjoy sports, slots like Mega888 ewallet Alibaba33 online casino Malaysia has something for you.

Królik wypiekany z orzechami na niedzielę.

Królik to bardzo dobry pomysł na niedzielny obiad. Coach też musi jeść a nie tylko pracować. Kuchnia to jedna z moich słabości, a że lubię mięsko, to większość moich potraw jest mięsna.  Mój Króliki jest wiejski, od pani Irenki, świeżutki i dorodny, a i cena do zaakceptowania – 15 zł./kg. Wiem, że nie każdy lubi takie mięsko ale ja przynajmniej mam pewność, że mój królik nie dostał antybiotyków. Zresztą zauważyłam, że coraz częściej można królika kupić w Lidlu.  

Królik krok po kroku

Najpierw najeży wszystko sobie uszykować, by nam to gotowanie sprawnie poszło. Na początek królika myjemy i dzielimy na części, ja dzielę na 6 żebyśmy coś na tym talerzu mieli. Mięso trochę solę i posypuję pieprzem, po czym kładę na rozgrzane na patelni masło. Podpiekam ze wszystkich stron, wyjmuję  i wkładam do żaroodpornej brytfanny.

Na rozgrzaną patelnię wkładam boczek pokrojony w kosteczkę, potem cebulę pokrojoną w dużą kostkę i podpiekam odrobinę. Podlewam winem, koniakiem (czasem, jak akurat nie mam, biorę zwykłą brandy) i bulionem, zagotowuję. Następnie dodaję czosnek niedźwiedzi (może być pietruszka, ale to nie to samo), ząbek czosnku zmiażdżonego, liść laurowy i orzechy, niezbyt mocno rozdrobnione. Chwilę podgotowuję i polewam sosem mięso w brytfannie. 

Zostaje  tylko wsadzić do piekarnika na 1 – 1,15 godziny w temperaturze 180 stopni. Ja podaję z ziemniakami puree i sałatą. 

Jeżeli masz ochotę to przepis tutaj: Królik z orzechami_Danka

%d bloggers like this: