Playing duitnow slot casino online casino Malaysia through Alibaba33 online casino Malaysia can be a fun duitnow slot casino and rewarding experience for those who enjoy playing games for fun. judipoker365.comBet on your favourite slots, live, sporting events and win duitnow slot big! If you enjoy sports, slots like Mega888 ewallet Alibaba33 online casino Malaysia has something for you.

Playing online casino duitnow slot casino ewallet Malaysia through Alibaba33 online casino Malaysia can be a fun and rewarding experience for those who enjoy playing games for fun. duitnow slot casino ewalletBet on duitnow slot casino ewallet your favourite slots, live, sporting events and win big! If you enjoy sports, slots like Mega888 ewallet Alibaba33 online casino Malaysia has something for you.

Krokiety mięsne z sosem czosnkowym

Krokiety mięsne robię dwa lub trzy razy do roku. To danie wiązane jest z szykowaniem wywaru mięsnego, jako bazę na zupy-kremy. Należę do osób, które lubią mięso i dobrą starą polską kuchnię. Bogatą w mięso i tłuszcze, ale równocześnie zdrową. Nie dziwi więc nikogo, że raz, dwa razy w roku kupuję świniaka. Świniak jest dla mnie specjalnie chowany przez koleżankę na wsi, zdrowo karmiony i zadbany. Mam wspaniałego rzeźnika, który robi mi wyroby pod moje zamówienie. Jednym z produktów ubocznych zakupu świnki są kości. Jestem urodzoną poznanianką, a więc nic się u mnie nie marnuje. Kości każę sobie obkrawać z dużą ilością mięsa, a to dlatego, że na nich robię wywar. Taki wywar wykorzystuję jako bazę do zup lub kremów. Po ugotowaniu kości obieram i okazuje się, że mam sporą miskę gotowanego mięsa. 

Krokiety – przygotowanie naleźników

Bazą moich krokietów stanowią naleźniki. Do miski wbijam jajo i wlewam mleko, poczym mieszam. Dodaję mąkę tak długo, aż ciasto będzie miało jednolitą masę, dość płynną. Na patelni rozgrzewam olej i porcjami wlewam ciasto. Pieczemy cienkie naleśniki, po czym studzimy.

Krokiety – farsz

Farsz oczywiście robię mięsny. Najpierw mielę mięso w maszynce, dodając cebulę i czosnek. Następnie dodaję przyprawy i dobrze mieszam.

Krokiety – zapiekanie

Ostatnią czynnością to zawijanie. Farsz nakładam na zimne naleśniki i zwijam w kwadraty. Na blaszce posmarowanej olejem nakładam gotowe krokiety i zapiekam 15-20 min. w piekarniku nagrzanym do 150 stopni C. Kiedy nasze danie się przyrumieni wyciągamy z pieca.

Krokiety – sos czosnkowy

Obowiązkowo do krokietów z mięsem przyrządzam sos czosnkowy. Najpierw do miski kładę śmietanę, dodaje roztarty czosnek i przyprawy, dobrze mieszam. I gotowe. 

Tu możesz pobrać przepis: Krokiety mięsne z sosem czosnkowym

Jeżeli podobają Ci się moje przepisy zapraszam do subskrypcji.

%d bloggers like this: