Danie budowlanca

Danie budowlanca nadaje się w sam raz na porę zbliżających się prac remontowych. Mieszkam w starej kamienicy i od lat, co roku ktoś kupuje mieszkanie i zaczyna remont. Tak pewnie będzie i w tym roku, bo już widać stertę wyniesionych mebli i innych „gratów”. I ja w zeszłym roku remontowałam biuro i przy tej okazji taki to zrobiłam posiłek dla budowlanców. Może Wam się przydać, jest proste i pożywne. Moi budowlancy byli zachwyceni.

Danie budowlanca – przygotowanie

Najpierw przygotowałam farsz z mięsa. Nie wiele miałam czasu, więc wykorzystałam mielone kupione w sklepie. Dodałam jajko, cebulę i czosnek. Wszystko dobrze wymieszałam.

Na blaszce posmarowanej olejem ułożyłam pieczarki na grilla (duże kapelusze). Do kapeluszy nałożyłam farsz i piekłam w piekarniku o temperaturze 180 stopni przez 30 minut.

Po tym czasie nałożyłam  na kapelusze starty żółty ser a obok pokrojone ziemniaki (wcześniej ugotowane). Taką blaszkę włożyłam jeszcze na 15 minut do piekarnika. 

No i proste danie gotowe, nie wymagało zbyt dużo czasu na przygotowanie. Wystarczyło wyjąć i ładnie podać.

Oczywiście mam dla Was przepis do wydruku i włożenia w przepaśnik.
Proszę Danie budowlanca_przepis